Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en oberoende flygplatsguide för svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Flygplatsen är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup. Självklart finns här även information för dig som ska flyga till Kastrup för att besöka Köpenhamn och Danmark.

Så påverkas svenska resenärer av coronaviruset

Stängda gränser med anledning av Covid-19
Danmark stänger sin gräns från och med lördag 14 mars klockan 12 för att minska coronavirusets spridning. Alla utländska medborgare som inte har ett synnerligt skäl att vistas i landet kommer att avvisas vid gränsen.

Svenska resenärer anses ha ett synnerligt skäl att resa till Kastrup för att återvända hem till Sverige så länge genomresan sker utan onödiga uppehåll.

Danska polisen:
Transit gennem Danmark kan kun ske, hvis rejsen har et anerkendelsesværdigt formål, fx svenskere, der har været på ferie i udlandet og ønsker at rejse ind i Danmark med henblik på at rejse hjem. Det samme gælder ved transit i lufthavnen og for flypersonale. Transitten skal ske uden unødigt ophold.

”Svenskar som har biljetter till flygresor från Kastrup kommer inte att släppas in i Danmark, men hemvändande svenskar som landar på Kastrup kommer att få möjlighet att återvända”, säger Rasmus Skovsgard, chef för Polisen på flygplatsen, till TT.

Senast den 1 juni ska den danska regeringen ge besked om när gränserna kan öppnas igen.

Se även flygplatsens egen information om coronaviruset samt vad som gäller för trafiken med Öresundstågen.

Har du frågor kring danska inreserestriktioner?
Hitta svaret på danska polisens FAQ om resor och kontakta dem vid eventuella frågor. De bestämmelser som huvudsakligen gäller för svenska resenärer återfinns under punkten ”Gennemrejse/transit gennem Danmark” som du hittar under huvudrubriken ”REJSE TIL DANMARK”

Har du bokat parkering på flygplatsen?
Har du bokat parkering på Kastrup fram till och med 31 maj så kan du få tillbaka dina utlägg om du inte ska utnyttja parkeringen. Kontakta då CPH kundservice men tänk på att svarstiden är längre än normalt.

På grund av omständigheterna är det inte möjligt att boka parkering i förväg. Parkeringarna P4, P8, P11 och P15 håller fortsatt öppet. Onlinebokningen öppnar enligt flygplatsen så snart omständigheterna tillåter det.