Kastrup

Kastrup.se är en oberoende flygplatsguide för svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Flygplatsen är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup. Självklart finns här även information för dig som ska flyga till Kastrup för att besöka Köpenhamn och Danmark.

Så påverkas svenska resenärer av coronaviruset (Covid-19)

Danmark öppnar gränsen
Danmarks gränser är sedan den 1 augusti 2020 öppna för hela Sverige. Regeln att resan måste bestå av minst 6 bokade nätter har nu tagits bort, vilket innebär att resor nu är tillåtna för svenskar från hela landet oavsett om det är över dagen eller en längre period.

Tänk på att det nu är obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafiken samt i taxi i hela Danmark. Även i terminalerna på Kastrup och i flyg råder munskyddsplikt. Om du uppvisar symptom kan du nekas inresa.

Har du frågor kring danska inreserestriktioner?
Hitta svaret på danska polisens vägledning om resor. Gränspolisen har även en hotline som du kan ringa för att få svar på mer specifika frågor.

Använd munskydd
För att följa riktlinjerna från Europeiska luftfartsmyndigheten (EASA) krävs från och med 15 juni att alla passagerare ska bära ett kirurgiskt munskydd från det att man går in i terminalerna, ombord på flyget, ända tills att man lämnat terminalen på destinationen. Det är ditt eget ansvar att ta med ett kirurgiskt munskydd. Skydden går bland annat att köpa från varuautomater, 7-Eleven och apoteket före säkerhetskontrollen. Barn under 6 år behöver inte bära munskydd och man får givetvis ta av det när man ska äta och dricka.

Har du bokat parkering på flygplatsen?
Det är nu åter möjligt att boka parkering i förväg. Flygplatsparkeringen lovar pengarna tillbaka under hela 2020 ifall dina semesterplaner skulle ändras.

Mer information
Läs på Öresundståg om hur förändringar i turtäthet och gränskontroll påverkar dig som reser med tåg.