Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en oberoende flygplatsguide för svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Flygplatsen är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup. Självklart finns här även information för dig som ska flyga till Kastrup för att besöka Köpenhamn och Danmark.

Så påverkas svenska resenärer av coronaviruset (Covid-19)

Transitresor genom Danmark är tillåtna
Du tillåtet för alla att passera Danmark för att resa vidare på semester i ett annat land. Detta gäller oavsett var du har din hemvist och vilket transportmedel du reser med. Du får inte uppvisa några sjukdomstecken och transporten till och från Kastrup ska ske med kortast möjliga resväg och utan onödiga uppehåll.

Vid gränskontrollen till Danmark så måste du kunna uppvisa ett dokument som styrker att du endast är på genomresa, d.v.s. en exempelvis en flygbiljett eller hotellbokning på destinationsorten.

Är Danmark slutdestinationen för din resa så gäller följande

Har du frågor kring danska inreserestriktioner?
Hitta svaret på danska polisens vägledning om resor. Där kan du även läsa om vad som anses vara ett ”synnerligt skäl” för inresa i Danmark. Gränspolisen har en hotline som du kan ringa för att få svar på mer specifika frågor, men observera att inga förhandsbesked kan ges.

Använd munskydd
Tänk på att det nu är obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafiken samt i taxi i hela Danmark. Även i terminalerna på Kastrup och i flyg råder munskyddsplikt. Munskydd går bland annat att köpa från varuautomater, 7-Eleven och apoteket före säkerhetskontrollen. Barn under 6 år behöver inte bära munskydd och man får givetvis ta av det när man ska äta och dricka.

Har du bokat parkering på flygplatsen?
Det är nu åter möjligt att boka parkering i förväg. Flygplatsparkeringen lovar pengarna tillbaka under hela 2020 ifall dina semesterplaner skulle ändras.

Mer information
Läs på Öresundståg om hur förändringar i turtäthet och gränskontroll påverkar dig som reser med tåg.