Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en från Köpenhamns flygplats oberoende flygplatsguide med syfte att underlätta för svenska resenärer. Innehållet i guiden ska ses som ett komplement till den information som finns på flygplatsens egen webbplats.
Kastrup flygplats är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup.

Information om COVID-19 och inreseregler för svenska resenärer

När du som boende i Sverige ska flyga till och från Kastrup så är det viktigt att du har koll på de inreseregler som gäller. Då de danska inresereglerna ändras regelbundet rekommenderar vi att du alltid läser på myndighetssajten Coronasmitte.dk innan du ska resa. Vi kan inte garantera att uppgifterna på den här sidan är kompletta och aktuella även om vi naturligtvis eftersträvar det.

Behöver jag testa mig före inresa?
För närvarande finns inga covid-relaterade restriktioner för inresa i Danmark. Det kan däremot finnas krav på att testa sig för att resa till det land som är ditt slutmål.

Covid-test på Kastrup
Passagerare som har behov av att testa i samband med utresa kan mot betalning göra detta vid Falcks Testcenter som finns före säkerhetskontrollen i terminal 2. Det går inte att boka tid i förväg.

Munskydd
Munskydd går bland annat att köpa från varuautomater, 7-Eleven och apoteket före säkerhetskontrollen.

Mer information
Läs på Öresundståg om hur förändringar i turtäthet och gränskontroll påverkar dig som reser med tåg.