Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en från Köpenhamns flygplats oberoende flygplatsguide med syfte att underlätta för svenska resenärer. Innehållet i guiden ska ses som ett komplement till den information som finns på flygplatsens egen webbplats.
Kastrup flygplats är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup.

Öresundståg

Öresundståg

Resa till Kastrup via Öresundsbron

Här finner du beskrivning av de olika alternativ som står till buds för dig som ska resa till Kastrups flygplats från Sverige via Öresundsbron. Detta innebär ofta den snabbaste resvägen till Kastrup, men att ta färjan mellan Helsingborg och Helsingör innebär för många en betydligt kortare bilväg samtidigt som det ibland kan vara både billigare och en trevlig upplevelse.

Bil
Från Malmö kör du motorväg E20 mot Köpenhamn. Direkt efter Öresundsbron så håller du till höger för att köra av på den första motorvägsavfarten (avfart 15) mot ”Lufthavn” och följer därefter skyltningen till den plats du ska till på flygplatsområdet. Från Öresundsbrons betalstation till Kastrup är det c:a 22 km (varav själva broförbindelsen består av 16 km) vilket tar ungefär en kvart att köra i normal hastighet.

Öresundsbron tillämpar f.n. dessa avgifter för en enkel resa med personbil:

Öresundsbrons betalstation

Öresundsbrons betalstation
Foto: ©Øresundsbron/NewCopter

En tur och returresa kostar det samma som två enkelresor. Planerar du att resa tur och retur över bron minst en gång per år så lönar det sig därför att lösa ett så kallat BroPass (440 SEK* per år) som ger ett kraftigt rabatterat pris per överfart. Ska du lämna eller hämta upp någon på Kastrup så kan det vara bra att känna till att när du reser över bron och tillbaka inom 6 timmar på vardagar mellan kl 17-24 (eller under hela dygnet på helger) så får du även snabbtursrabatt med ett BroPass.

Öresundsbrons betalstation är indelad i gröna, blå och gula banor för olika typer av betalsätt och fordon. Med betalautomaterna (blå banor) kan du använda betal-/kreditkort och vid de bemannade stationerna (gula banor) kan du dessutom använda kontanter. Betalstationen ligger på den svenska sidan, vilket innebär att när du kör ifrån den danska sidan så sker betalningen sedan du kört över.

Läs mer om att köra över Öresundsbron och se aktuella priser på Öresundsbrons hemsida.

Färdbeskrivning till olika parkeringsplatser (även med gps-koordinater) finner du på sidan med parkeringsinformation.Kastrup Tågstation

Järnvägsstationen på Kastrup

Tåg
Det är smidigt att åka tåg till och från Kastrup då tågstationen ”København Lufthavn” ligger under Terminal 3. Tågen stannar vid rulltrappor och hissar som tar dig upp till terminalen och check-in på ett par minuter.

Från Malmö går det tåg med 10-20 minuters mellanrum och en enkel resa kostar 111 SEK* för vuxna och 55 SEK* för barn och ungdomar upp t.o.m. 15 år (20% rabatt med reskassa) i 2 klass. Två barn under 7 år får åka gratis med en betalande vuxen. Restiden är c:a 20 minuter från Malmö Centralstation och 12 minuter från Malmö Hyllie station.

Rullband från järnvägsstationen

Rullband upp till Terminal 3

Lund har 4-6 avgångar (142 SEK* för vuxna) i timmen med en restid på 32-37 minuter. Till och från Helsingborg går det tre avgångar i timmen (197 SEK* för vuxna) och resan tar ganska precis en timme. Från Halmstad, Karlskrona, Växjö och Göteborg går tågen ungefär en gång i timmen under dagtid och Kalmar har ett tiotal avgångar per dygn.

Tänk på att du inte kan köpa biljett ombord på tågen i Skåne, Kalmar län och Danmark. Biljetter köper du därför med kontanter, reskassa eller kreditkort i de biljettautomater som finns utplacerade på alla stationer som Öresundståg trafikerar.

Biljettautomater

Biljettautomater för tågresa till Sverige

Det går naturligtvis även att köpa biljett genom Skånetrafikens appar, Öresundstågs hemsida eller på något av länstrafikens övriga försäljningsställen. Reser du mer långväga ifrån så kan du direkt hos SJ boka en biljett hela vägen fram till Kastrup.

Inför tillbakaresan kan du, förutom i Skånetrafikens och SJ´s utplacerade biljettautomater, även köpa din tågbiljett på DSB´s biljettkontor som ligger i Terminal 3 precis före rullbanden som leder ner till tågstationen.Buss
Flera bussbolag kör direkt från Sverige till Kastrup och stannar precis utanför Terminal 2-3 vid de diagonala bussfickorna som stadsbussarna (de gula) använder.

Flygtransfer Swebus

Flygtransfer med Swebus bussar

Tänk på att det på bussen kan finnas restriktioner på vad bagaget får väga, samt antal väskor.

Taxi till Kastrup

Foto: ©Sven Ängermark, TaxiKurir

Taxi
Flera taxiföretag har fasta priser för resor till och från flygplatsen. Från Malmö kostar det exempelvis 820 SEK* med Taxi Skåne (040-330 330), 790 SEK* med TaxiKurir (040-70 000) och 820 SEK* med Boka Flygtaxi (0771-70 00 00). Se till att få ett fast pris redan när du ringer.

Vid bokning på hemsidan eller via appar så kan du ofta se exakt vad det kostar från din adress innan du slutför bokningen. Hoppar du på en taxi i kön så tänk på att avtala om fast pris med chauffören innan du stiger på.

Taxi till Sverige

Bredvid den ordinarie taxikön finns en egen kö för körningar till Sverige

När du åker taxi blir du avlämnad direkt utanför den terminal du ska resa ifrån. För återresan så finns en särskild taxikö precis utanför Terminal 3 som är reserverad för taxi till Sverige.


*Vi försöker att hålla priserna aktuella, men reserverar oss för eventuella ändringar eller felskrivningar.