Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en oberoende flygplatsguide för svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Flygplatsen är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup. Självklart finns här även information för dig som ska flyga till Kastrup för att besöka Köpenhamn och Danmark.

Kontakta oss

Den här webbplatsen är en från Københavns Lufthavne helt fristående flygplatsguide för svenska resenärer som ska resa till och från Kastrup flygplats. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ge personlig hjälp till resenärer varken genom e-post eller per telefon, utan hänvisar till flygplatsens kundservice för sådana frågor.

Stängda gränser med anledning av coronaviruset
Danmark stänger sina gräns från och med lördag 14 mars klockan 12 för att minska coronavirusets spridning. Det här innebär att svenska resenärer kommer att avvisas om de inte har ett synnerligt skäl att vistas i landet.

Inreserestriktionerna gäller fram till 13 april men danska myndigheter uppger att svenskar som varit på resa utomlands anses ha ett synnerligt skäl att korsa gränsen för att ta sig hem så länge genomresan sker utan onödiga uppehåll: ”Transit gennem Danmark kan kun ske, hvis rejsen har et anerkendelsesværdigt formål, fx svenskere, der har været på ferie i udlandet og ønsker at rejse ind i Danmark med henblik på at rejse hjem. Det samme gælder ved transit i lufthavnen og for flypersonale. Transitten skal ske uden unødigt ophold.”

”Svenskar som har biljetter till flygresor från Kastrup kommer inte att släppas in i Danmark, men hemvändande svenskar som landar på Kastrup kommer att få möjlighet att återvända”, säger Rasmus Skovsgard, chef för Polisen på flygplatsen, till TT.”

Se även flygplatsens egen information om coronaviruset samt vad som gäller för trafiken med Öresundstågen.

Kontakta flygplatsen
För att kontakta flygplatsen så gå in på Københavns Lufthavne för rätt kontaktinformation.


Kontakta Kastrup.se
Tag gärna kontakt med oss för att framföra dina synpunkter, rättelser eller önskemål för hemsidan.
Ni kan även kontakta oss angående förslag till olika former av samarbeten.Netpoc Media
Runemovägen 150
822 92 ALFTA
Epost: info@kastrup.se

Innehar F-skattsedel