Kastrup

Kastrup.se är en från Köpenhamns flygplats oberoende flygplatsguide med syfte att underlätta för svenska resenärer. Innehållet i guiden ska ses som ett komplement till den information som finns på flygplatsens egen webbplats.
Kastrup flygplats är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup.

Saknat bagage och kvarglömda ägodelar

Förlorat, försenat eller skadat bagage
Saknar du någon av dina väskor, eller övrigt bagage, på bagagebandet vid ankomst så är det viktigt att du fyller i en rapport hos ankomstservice i bagageområdet innan du lämnar flygplatsen. Varje flygbolag anlitar ett särskilt marktjänstbolag som sköter incheckning, boarding och även hanterar ditt bagage. Därför ska du vända dig till representanter för det marktjänstbolag som ditt flygbolag samarbetar med om ditt bagage kommit bort.

Förbered dig på att bli ombedd att lämna en beskrivning av hur bagaget ser ut samt se till att ha bagagekvittot (klisterlappen som du fick när du checkade in bagaget) tillgängligt. På kvittot framgår flygnummer samt identifikationsnumret på ditt bagage.

Var redo med referensnumret på din kopia av rapporten vid kontakt:


Kvarglömda och borttappade ägodelar
När någon ägodel glömts på flygplanet eller kommit bort på själva flygplatsen så vänder du dig till någon av informationsdiskarna (kl. 06.10-23.00) i Terminal 3. Har du redan lämnat flygplatsen när du upptäcker att något saknas så kan föremålet befinna sig antingen på flygplatsens hittegodskontor eller hos Polisen.

Föremål som registreras på flygplatsen Du kan söka efter föremålet i flygplatsens databas över upphittade föremål. Det kan ibland ta någon dag innan föremålet kommit in i systemet. Kvarglömda föremål ligger endast kvar i 1-4 dagar innan de skickas vidare till Polisens hittegodskontor.

Föremål som registreras hos Polisen Hämta föremålet på Polisens hittegodskontor (Politigården 1567, København V, kbh-lost@politi.dk, tel +45 3874 8822, 09.00-11.00) mot uppvisande av legitimation eller få det skickat till dig mot en portoavgift. Plånböcker och lösa identitetshandlingar skickas kostnadsfritt.