Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en oberoende flygplatsguide för svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Flygplatsen är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup. Självklart finns här även information för dig som ska flyga till Kastrup för att besöka Köpenhamn och Danmark.

Saknat bagage och kvarglömda ägodelar

Förlorat, försenat eller skadat bagage
Saknar du någon av dina väskor, eller övrigt bagage, på bagagebandet vid ankomst så är det viktigt att du fyller i en rapport hos ankomstservice i bagageområdet innan du lämnar flygplatsen. Varje flygbolag anlitar ett särskilt marktjänstbolag som sköter incheckning, boarding och även hanterar ditt bagage. Därför ska du vända dig till representanter för det marktjänstbolag som ditt flygbolag samarbetar med om ditt bagage kommit bort.

Förbered dig på att bli ombedd att lämna en beskrivning av hur bagaget ser ut samt se till att ha bagagekvittot (klisterlappen som du fick när du checkade in bagaget) tillgängligt. På kvittot framgår flygnummer samt identifikationsnumret på ditt bagage.

Var redo med referensnumret på din kopia av rapporten vid kontakt:


Kvarglömda och borttappade ägodelar
När någon ägodel glömts på flygplanet eller kommit bort på själva flygplatsen så vänder du dig till någon av informationsdiskarna (kl. 06.10-23.00) i Terminal 3. Har du redan lämnat flygplatsen när du upptäcker att något saknas så är Kastrup ansluten till en tjänst där du kan söka bland upphittade föremål och ta kontakt med hjälp av ett formulär.

Tänk på att det ibland kan ta någon dag innan föremålet kommit in i systemet, så sök inte bara på samma dag som ägodelen kom bort utan även på de närmaste dagarna efteråt.

Föremålen ligger kvar på hittegodskontoret (hittegods@cph.dk eller tel +45 3231 2284) under 2-3 dygn efter registering skett i databasen innan de skickas till Polisens hittegodskontor (kbh-hittegods@politi.dk eller tel +45 3874 8822, 09.00-11.00) i Vanløse.