Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en oberoende flygplatsguide för svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns flygplats, Kastrup. Flygplatsen är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup. Självklart finns här även information för dig som ska flyga till Kastrup för att besöka Köpenhamn och Danmark.

Nyhetsarkiv

Här finner du arkiverade nyheter och upplysningar relaterade till Kastrup.se och flygplatsen.

2019-05-03
Pilotstrejken i SAS över
Avgångar och ankomster kan fortfarande vara påverkade tills trafiken har normaliserats.

Följ trafikinformationen på SAS hemsida eller kontakta SAS direkt för mer information.

2019-04-26
Pilotstrejk i SAS
Många av SAS avgångar har ställts in på grund av strejken. Kontrollera trafikinformationen på SAS hemsida eller kontakta SAS-personalen i Terminal 3 för mer information om situationen.

Strejken förväntas inte påverka andra flygbolags avgångar.

2019-04-01
Strejk påverkar tågtrafiken
På grund av strejk i Danmark så kan inga Öresundståg kan köra över Öresundsbron. Tågen är inställda mellan Malmö C och Köpenhamn/Helsingör, i båda riktningar. Tågtrafiken beräknas köra som normalt efter kl. 15:00.

Ersättningsbussar kör i pendeltrafik mellan Malmö Hyllie och Kastrup, i båda riktningar.

2018-12-13
Nya informationsskärmar
Flygplatsen har nu installerat tio informationsskärmar på spridda platser där du kan exempelvis få inspiration och vägbeskrivningar. Skanna bara ditt boardingkort så får du automatiskt en noggrann vägbeskrivning till den gate som planet avgår ifrån! Fyra av de smarta informationsskärmarna finns före säkerhetskontrollen.

2017-10-05
Nya EU-regler för passkontroll
Fr.o.m. den 7 oktober 2017 ändras passreglerna så att alla resande utanför Schengenområdet ska scanna passet (istället för att som förut oftast bara visa upp det) i polisens passkontroll på Kastrup.

Detta gäller oavsett om du ska resa till eller från Kastrup. Passkontrollen sker först efter check-in och säkerhetskontrollen så det är det bra om du är ute i mycket god tid. Periodvis väntas det uppstå köer på uppemot en timme.

Fortfarande gäller att det är ingen passkontroll för resande inom Schengenområdets gränser.

2017-10-04
Arbetsnedläggningen över
Personalen har återupptagit arbetet på SAS Ground Handling, men förseningar är att vänta under dagen för flera flygbolag.

2017-10-04
Förseningar på obestämd tid
Delar av personalen på SAS Ground Handling (SGH) har klockan nio lagt ner arbetet och gått till ett fackligt möte. Detta påverkar samtliga avgångar med SAS och dess samarbetspartners.

2017-05-03
Id-kontrollerna upphör
Onsdagen den 3 maj kl 23:59 upphör lagkravet att utföra ID-kontroller vid spåren på Kastrup.

Du som tar tåget från Kastrup till Sverige måste dock fortsatt visa id-handlingar vid gränskontrollen på Hyllie C som nu förstärks.