Kastrup
Samarbetspartner:

Kastrup.se är en från Köpenhamns flygplats oberoende flygplatsguide med syfte att underlätta för svenska resenärer. Innehållet i guiden ska ses som ett komplement till den information som finns på flygplatsens egen webbplats.
Kastrup flygplats är mycket lättillgänglig för resande från hela Skåneregionen och här finner du restips, vägbeskrivning, parkeringsinformation, ankomst- och avgångstider samt information om bussar och tåg. För långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell vid Kastrup.

Nyhetsarkiv

Här finner du arkiverade nyheter och upplysningar relaterade till Kastrup.se och flygplatsen.

2019-03-13
Stängda gränser med anledning av Covid-19
Danmark stänger sin gräns från och med lördag 14 mars klockan 12 för att minska coronavirusets spridning. Alla utländska medborgare som inte har ett synnerligt skäl att vistas i landet kommer att avvisas vid gränsen.

Svenska resenärer anses ha ett synnerligt skäl att resa till Kastrup för att återvända hem till Sverige så länge genomresan sker utan onödiga uppehåll.

Transit gennem Danmark kan kun ske, hvis rejsen har et anerkendelsesværdigt formål, fx svenskere, der har været på ferie i udlandet og ønsker at rejse ind i Danmark med henblik på at rejse hjem. Det samme gælder ved transit i lufthavnen og for flypersonale. Transitten skal ske uden unødigt ophold.

”Svenskar som har biljetter till flygresor från Kastrup kommer inte att släppas in i Danmark, men hemvändande svenskar som landar på Kastrup kommer att få möjlighet att återvända”, säger Rasmus Skovsgard, chef för Polisen på flygplatsen, till TT.

Politi.dk: Resor in eller ut från Danmark

2019-05-03
Pilotstrejken i SAS över
Avgångar och ankomster kan fortfarande vara påverkade tills trafiken har normaliserats.

Följ trafikinformationen på SAS hemsida eller kontakta SAS direkt för mer information.

2019-04-26
Pilotstrejk i SAS
Många av SAS avgångar har ställts in på grund av strejken. Kontrollera trafikinformationen på SAS hemsida eller kontakta SAS-personalen i Terminal 3 för mer information om situationen.

Strejken förväntas inte påverka andra flygbolags avgångar.

2019-04-01
Strejk påverkar tågtrafiken
På grund av strejk i Danmark så kan inga Öresundståg kan köra över Öresundsbron. Tågen är inställda mellan Malmö C och Köpenhamn/Helsingör, i båda riktningar. Tågtrafiken beräknas köra som normalt efter kl. 15:00.

Ersättningsbussar kör i pendeltrafik mellan Malmö Hyllie och Kastrup, i båda riktningar.

2018-12-13
Nya informationsskärmar
Flygplatsen har nu installerat tio informationsskärmar på spridda platser där du kan exempelvis få inspiration och vägbeskrivningar. Skanna bara ditt boardingkort så får du automatiskt en noggrann vägbeskrivning till den gate som planet avgår ifrån! Fyra av de smarta informationsskärmarna finns före säkerhetskontrollen.

2017-10-05
Nya EU-regler för passkontroll
Fr.o.m. den 7 oktober 2017 ändras passreglerna så att alla resande utanför Schengenområdet ska scanna passet (istället för att som förut oftast bara visa upp det) i polisens passkontroll på Kastrup.

Detta gäller oavsett om du ska resa till eller från Kastrup. Passkontrollen sker först efter check-in och säkerhetskontrollen så det är det bra om du är ute i mycket god tid. Periodvis väntas det uppstå köer på uppemot en timme.

Fortfarande gäller att det är ingen passkontroll för resande inom Schengenområdets gränser.

2017-10-04
Arbetsnedläggningen över
Personalen har återupptagit arbetet på SAS Ground Handling, men förseningar är att vänta under dagen för flera flygbolag.

2017-10-04
Förseningar på obestämd tid
Delar av personalen på SAS Ground Handling (SGH) har klockan nio lagt ner arbetet och gått till ett fackligt möte. Detta påverkar samtliga avgångar med SAS och dess samarbetspartners.

2017-05-03
Id-kontrollerna upphör
Onsdagen den 3 maj kl 23:59 upphör lagkravet att utföra ID-kontroller vid spåren på Kastrup.

Du som tar tåget från Kastrup till Sverige måste dock fortsatt visa id-handlingar vid gränskontrollen på Hyllie C som nu förstärks.