Kastrup
Parkering på Kastrup Kastrup.se är en oberoende reseguide riktad till svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns internationella flygplats, Kastrup. Vare sig du ska resa med bil, buss eller tåg från Sverige finns här information som kan vara dig till nytta. Att resa till Kastrup från Malmö tar endast 15-30 min med bilen över Öresundsbron eller 21 min med tåget. Detta gör i högsta grad Kastrup lättillgänglig för boende i Skåneregionen. För de långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell i närheten av flygplatsen.

Boka parkering
Boka din parkeringsplats hemifrån, så kan du vara säker på att du får parkera där du har tänkt dig. På flygplatsens egen parkering får du dessutom ofta rabatt.

 Flygplatsparkeringen
360 DKK* vid onlinebokning.

Fristående parkering
 Park & Ride (315 DKK*)
 EuroPark (354 DKK*)
 Just-Drive (499 DKK*)
 Hyllie station (595 SEK*)
 ParkX (995 DKK*)

*Lägsta pris för exakt 7 hela dygn från det klockslag bilen lämnats. Vissa parkeringar räknar det som en hel dag oavsett vilken tid du hämtar och lämnar bilen, så angivet pris kan se annourlunda ut.


Sova över på Kastrup

Har du en avgång tidigt på morgonen? Då kanske det vore skönt att starta dagen utvilad genom att sova över på ett flygplatshotell som är ihoplänkat med Terminal 3. Två minuters promenad från hotellets reception så är du på plats för din flygresa.

 Hilton Copenhagen Airport

Att parkera på Kastrup
Vid Kastrups egen parkering går det till på nedanstående sätt vid in- /utcheckning när du ska parkera eller lämna.

Utan bokning
 • Kör fram till parkeringen.

 • En skylt visar om det finns lediga platser. Skulle det vara fullt hänvisas du till en annan parkering.

 • Ta en biljett i biljett-maskinen vid bommen så öppnas den automatiskt.

 • Behåll biljetten och betala när du återvänder. Detta kan du göra i biljettautomaterna på terminalen eller i vänt-rummet på P15.

  Det går även utmärkt att betala direkt med ditt kort vid bommen när du åker ut.

  Med bokning
 • Kör fram till parkeringen.

 • Även om skylten visar att det är fullbelagt så finns en parkeringsplats reserverad.

 • Scanna in den särskilda QR-kod som du automatiskt fick i ett email efter din bokning. Du kan visa upp QR-koden i din smartphone eller i bokningsbekräftelsen som du skrivit ut hemma.

 • När det är dags att lämna parkeringen så scanna återigen QR-koden.


  Så här kan en QR-kod, som fås när du bokat, se ut.

 • Samarbetspartner

    Parkering

  PARK & RIDE flygplatsparkering Vid Kastrup finns flygplatsens egna parkeringar, som du kan läsa om nedan, samt ett antal fristående företag som erbjuder långtidsparkering och i vissa fall olika tjänster som reparationer, service och biltvätt medan du är bortrest.

  Bokningslänkar samt vår prisjämförelse finner du i spalten till vänster.

  Fristående lågprisparkering
  Det kanske billigaste alternativet till flygplatsens egen parkering är konceptet Park & Ride från ParkZone, vilket innebär en kombination av lågprisparkering och fritt utnyttjande av Metro, tåg och buss på ankomst- och avresedag.

  De närmaste parkeringarna som ingår i Park & Ride ligger på Amager Strandvej och Kastruplundgade. Härifrån är det 100m respektive 450m gångavstånd till Kastrup Metrostation varifrån det endast är ett stopp (en minut) till Lufthavnen Station på flygplatsen. Det finns även en parkering på Hedegaardsvej vid Femøren Metrostation (50m gångavstånd) som ligger endast två stopp (tre minuter) från flygplatsen. Se till att boka i god tid om du vill parkera allra närmast Öresundsbron och flygplatsen då antalet platser är relativt få. Parkeringsbiljetten skriver du ut hemma och lägger i framrutan och för att fritt kunna utnyttja de olika transportmedlen (inom zon 1-4) skickas en SMS-biljett.

  EUROPARK parkeringskarta Ett annat prisvärt parkeringsalternativ är EuroPark, som har c:a 1.200 platser på Amager Strandvej, alldeles i anslutning till flygplatsen. Härifrån det är 10-15 minuters gångväg till utrikesterminalerna och transfer dit ingår inte. Du bokar i förväg och ombeds då att hemifrån skriva ut ett P-bevis att lägga i framrutan under din parkeringsperiod.

  Långtidsparkering i Malmö
  Ett rätt smidigt alternativ till att parkera i närheten av flygplatsen är att ställa bilen i P-huset Hyllie vid Hyllie Station i Malmö. Därifrån kan du snabbt ta dig med tåget till Kastrup och slipper därmed Öresundsbrons avgift samtidigt som du smidigt anländer till tågstationen under Terminal 3.

  Flygplatsparkeringen
  På Kastrups flygplats finns totalt c:a 10,500 parkeringsplatser och samtliga parkeringsområden är övervakade med kameror och säkerhetsvakter dygnet runt. Parkeringsavgiften varierar beroende på närhet till terminalerna samt om det är hög- eller lågsäsong. Det kan vara en god idé att boka parkeringsplats innan resan då det särskilt under högsäsong kan bli fullt på vissa parkeringar. Därigenom är du även garanterad det lägsta priset samt riskerar inte att gå miste om eventuella kampanjerbjudanden.

  Ska du bara ska släppa av passagerare så finns det framför Terminal 2, samt på den västra sidan av Terminal 3, filer avsedda för "Kiss and Fly". På dessa filer är endast tillåtet göra ett kort stopp utan att föraren lämnar bilen.

  Det går även att parkera gratis på alla parkeringar i närheten av terminalerna (ej P15 och P17) i 15 minuter. Lämnar du parkeringen inom denna tid så för bara in din biljett i automaten vid grinden så öppnas den utan betalning.


  Parkeringskarta

  För att göra det enkelt att välja den parkering som passar dig bäst är parkeringarna på kartan uppdelade i olika färger som representerar pris och läge. Nedan finner du en kortfattad beskrivning av olika parkeringsalternativen samt drive-in priser som gäller när du inte har bokat parkeringsplats i förväg.  Budget – P15 och P17

  Utomhusparkingen på P15 och P17 är det billigaste alternativet av flygplatsens egna parkeringsområden och här kostar det 360 DKK per vecka om du bokar i förväg. Utan bokning är priset 100 DKK (120 DKK*) per dygn eller 400 DKK (500 DKK*) för en vecka. Därefter kostar det 50 DKK (60 DKK*) per dygn under den andra veckan och 25 DKK (30 DKK*) per dygn under efterföljande veckor.

  Dessa parkeringar ligger 1200-2200 meter från terminalerna. Det går gratis transferbussar var 15:e minut på dagtid och var 20:e minut på natten. En resa med transferbussen tar c:a 5 minuter från P15 till Terminal 3.

  Då P15 även fungerar som parkering för personalen kan skylten ibland visa att det är fullt, fast du kan se lediga platser. Dessa platser är reserverade för flygplatspersonal som arbetar olika tider på dygnet.

  *Högsäsongspriser tillämpas under vecka 6-8, 25-32 och 41-43 samt eventuellt under ytterligare perioder som annonseras på flygplatsens hemsida. Påbörjas parkeringen under högsäsong så gäller det högre priset under hela parkeringstiden.


  Körinstruktioner från Sverige via Öresundsbron
  Ta av från E20 vid avfart 15 och fortsätt mot Amager Strandvej. Ta den tredje avfarten i rondellen och följ skyltarna till P15 och P17 på Kystvejen.
  • P15 (latitud 55.630909, longitud 12.668372)
  • P17 (latitud 55.626869, longitud 12.676827)


  Standard – P1, P5, P9, P10 och P12
  Passar dig som vill parkera närmare terminalerna, mestadels utomhus, med 5-10 minuters promenadavstånd. Detta alternativ kostar 220 DKK per dygn under den första parkeringsveckan. Den andra veckan kostar det 170 DKK per dag och därefter 85 DKK per dag. Timtaxan ligger på 45 DKK efter de första 15 minuterna som är gratis.


  Körinstruktioner från Sverige via Öresundsbron
  Ta av från E20 vid avfart 15 och fortsätt mot Amager Strandvej. Ta den första avfarten i rondellen och fortsätt mot Terminal 3.
  • P12 ligger till vänster strax efter avfarten
   (latitud 55.629265, longitud 12.654393)
  • P10 ligger till vänster strax efter P12 och före Terminal 3
   (latitud 55.629302, longitude 12.652069)
  • P9 ligger till höger strax efter avfarten
   (latitude 55.630436, longitud 12.652281)
  • P5 ligger till höger strax efter Terminal 3
   (latitud 55.630352, longitud 12.647149)


  Direct – P4, P6, P7 och P8
  Inomhusparkering med omedelbar tillgång till terminalerna. Parkeringarna P6 och P8 är direkt sammankopplade med terminalerna och kostar 310 DKK per dygn. Efter den första veckan kostar det 260 DKK för varje ytterligare dag och efter två veckor kostar det 130 DKK per dag. Timtaxan är 45 DKK efter de första 15 minuterna som är gratis.


  Körinstruktioner från Sverige via Öresundsbron
  Ta av från E20 vid avfart 15 och fortsätt mot Amager Strandvej. Ta den första avfarten i rondellen och fortsätt mot terminal 3.
  • P8 ligger till vänster strax före Terminal 3
   (latitud 55.629215, longitud 12.651649)
  • P7 ligger till höger strax efter Terminal 3
   (latitud 55.630157, longitud 12.650092)
  • P6 ligger till vänster strax efter Terminal 3
   (latitud 55.629532, longitud 12.648384)
  • P4 ligger till vänster strax efter P6, med infart Ellehammersvej
   (latitud 55.630093, longitud 12.645331)

  Skulle det uppstå frågor eller problem när du är vid flygplatsen, så finns det ett servicekontor mellan Terminal 2 och Terminal 3 som alltid är öppet. Det går även att kontakta parkeringsvakten genom att trycka på en knapp vid bommen.

  Tänk på att du alltid får det lägsta priset när du bokar online. Du kan beställa parkering och läsa mer på CPH Parkering.

  Parkeringsservice
  Parkera Ett smidigt, men därmed lite dyrare, alternativ är bl.a. ParkX som erbjuder en så kallad parkeringsservice. Detta innebär att du lämnar och hämtar bilen vid avtalad tidpunkt i ett parkeringshus alldeles intill terminalen du ska resa ifrån och deras personal kör sedan din bil till och från deras långtidsparkering.

  En annan aktör är Just-Drive som du möter upp på Skøjtevej 19 varifrån de kör dig till den terminal du ska resa ifrån. När du kommer tillbaka från resan så ringer du för att inom 10 minuter bli upphämtad för transport till din bil.

  Flygplatsparkeringen har även en egen parkeringsservice som kallas "We Park You Fly", vilken innebär att du lämnar bilen till personalen om väntar på dig i parkeringshuset P6. När du återvänder från resan så hämtar du nyckeln hos servicevakten i ankomsthallen och din bil står då parkerad i ett närliggande parkeringshus.


  Vi försöker att hålla informationen på denna sida uppdaterad, men avvikelser kan förekomma.

  Copyright © 2015 Kastrup.se. Alla rättigheter reserverade.
   
  Kastrup.se använder cookies som lagras i din dator. Dessa innehåller ingen personinformation, men hjälper oss med statistik och annonsrotering på sidan.
  Om du inte vill tillåta lagring av cookies kan du stänga av det i din webbläsares inställningar.