Kastrup
Parkering på Kastrup Kastrup.se är en oberoende reseguide riktad till svenska resenärer som ska flyga till eller från Köpenhamns internationella flygplats, Kastrup. Vare sig du ska resa med bil, buss eller tåg från Sverige finns här information som kan vara dig till nytta. Att resa till Kastrup från Malmö tar endast 30 min med bilen över Öresundsbron eller 21 min med tåget. Detta gör i högsta grad Kastrup tillgänglig för boende i Malmöregionen. För mer långväga resenärer som behöver övernatta har vi en del tips på bra hotell i närheten av flygplatsen.

Boka parkering
Boka din parkeringsplats hemifrån, så kan du vara säker på att du får parkera där du har tänkt dig. På flygplatsens egen parkering får du dessutom ofta rabatt.

 Flygplatsparkeringen
360 DKK* vid onlinebokning.

Hotell + parkering Övernatta endast 2 km från Kastrup och du får parkera bilen gratis vid hotellet i upp till 3 veckor efter check-out.

 Zleep Hotel (642 SEK*)

Fristående parkering
 Park & Ride (245 DKK*)
 EuroPark (354 DKK*)
 Just-Drive (455 DKK*)
 Hyllie station (595 SEK*)
 ParkX (745 DKK*)

*Lägsta pris för 7 dagar.


Sova över på Kastrup

Har du en avgång tidigt på morgonen? Då kanske det vore skönt att starta dagen utvilad genom att sova över på ett flygplatshotell som är ihoplänkat med Terminal 3. Två minuters promenad från hotellets reception så är du på plats för din flygresa.

 Hilton Copenhagen Airport


In- /utcheckning
Utan bokning
 • Kör fram till parkeringen.
 • En skylt visar om det finns lediga platser. Skulle det vara fullt hänvisas du till en annan parkering.
 • Ta en biljett i biljett-maskinen vid bommen så öppnas den automatiskt.
 • Behåll biljetten och betala när du återvänder. Detta kan du göra i biljett-automaterna på terminalen eller i väntrummet på P15.

  Det går även utmärkt att betala direkt med ditt kort vid bommen när du åker ut.

  Med bokning
  Har du bokat plats i förväg så för istället in det kort du betalade med vid in-/utfart genom bommen. Även om det skulle stå att parkeringen är full, så finns naturligtvis din plats reserverad och du kan köra in som vanligt.


 • Samarbetspartner
    Parkering

  PARK & RIDE flygplatsparkering Vid Kastrup finns flygplatsens egna parkeringar, som du kan läsa om nedan, samt ett antal fristående företag som erbjuder långtidsparkering och i vissa fall olika tjänster som reparationer, service och biltvätt medan du är bortrest.

  Bokningslänkar samt vår prisjämförelse finner du i spalten till vänster.

  Fristående lågprisparkering
  Det kanske billigaste alternativet till flygplatsens egen parkering är Park & Ride från ParkZone, vilket innebär en kombination av lågprisparkering och fritt utnyttjande av Metro, tåg och buss till Kastrup eller in till Köpenhamns centrum på ankomst- och avresedag. De närmaste parkeringarna som ingår i Park & Ride ligger på Amager Strandvej och Kastruplundgade. Härifrån är det 100m respektive 450m gångavstånd till Kastrup Metrostation varifrån det endast är ett stopp (en minut) till Lufthavnen Station på flygplatsen. Det finns även en parkering på Hedegaardsvej vid Femøren Metrostation (50m gångavstånd) som ligger endast två stopp (tre minuter) från flygplatsen. Se till att boka i god tid om du vill parkera allra närmast Öresundsbron och flygplatsen då antalet platser är relativt få. Parkeringsbiljetten skriver du ut hemma och lägger i framrutan och för att fritt kunna utnyttja de olika transportmedlen (inom zon 1-4) skickas en SMS-biljett.

  EUROPARK parkeringskarta Ett annat prisvärt parkeringsalternativ är EuroPark, som har c:a 1.200 platser på Amager Strandvej, alldeles i anslutning till flygplatsen. Härifrån det är 10-15 minuters gångväg till utrikesterminalerna och transfer dit ingår inte. Du bokar i förväg och ombeds då att hemifrån skriva ut ett P-bevis att lägga i framrutan under din parkeringsperiod.

  Har du en tidig avgång så kan det även vara ett alternativ att först sova över en natt på Zleep Hotel Copenhagen Airport. Då får du nämligen gratis utnyttja deras parkering utanför hotellet i upp till tre veckor efter utcheckning. Transfer till och från flygplatsen ingår inte, men det tar endast 3-4 minuter med taxi och kotar 90 DKK (120 DKK under helg, fast pris).

  Övriga fristående parkeringsalternativ
  Nägra mer bekväma, samt därmed lite dyrare alternativ, är bl.a. ParkX som erbjuder en så kallad parkeringsservice. Detta innebär att du lämnar och hämtar bilen vid avtalad tidpunkt i ett parkeringshus alldeles intill terminalen du ska resa ifrån och deras personal kör sedan din bil till och från deras långtidsparkering. En annan aktör är Just-Drive som har kostnadsfri transfer från dess långtidsparkering på Skøjtevej till den terminal du ska resa från. När du kommer tillbaka från resan så ringer du ett nummer för att bli upphämtad för transport till parkeringen.

  Ett alternativ till att parkera vid flygplatsen är att ställa bilen i parkeringshuset vid Hyllie Station i Malmö och därifrån ta tåget till Kastrup, vilket innebär att du slipper betala avgiften för att resa över Öresundsbron med bil.

  Flygplatsparkeringen
  Parkera På Kastrups flygplats finns totalt c:a 10,500 parkeringsplatser och samtliga parkeringsområden är övervakade med kameror och säkerhetsvakter dygnet runt. Parkeringsavgiften varierar beroende på närhet till terminalerna samt om det är hög- eller lågsäsong. Det kan vara en god idé att boka plats innan resan (se spalten till vänster) då det särskilt under högsäsong kan bli fullt på vissa parkeringar. Därigenom är du även garanterad det lägsta priset samt riskerar inte att gå miste om eventuella kampanjerbjudanden.

  Ska du bara ska släppa av passagerare, kan du göra detta utanför Terminal 2 (nära P4-parkeringen) eller utanför Terminal 3 (nära P6-parkeringen).

  Det bör nämnas att du kan parkera gratis på alla parkeringsområden i 15 minuter. Lämnar du platsen inom denna tid så för bara in din biljett i automaten vid grinden så öppnas den utan betalning.


  Parkeringskarta
  För att göra det enkelt att välja den parkering som passar dig bäst är parkeringsområdena här uppdelade i olika färger som representerar pris och läge.  Budget – P15 och P17

  Utomhusparkingen på P15 och P17 är det billigaste alternativet av flygplatsens egna parkeringsområden och här kostar det 360 DKK per vecka om du bokar i förväg. Utan bokning är priset 100 DKK (120 DKK*) per dygn eller 400 DKK (500 DKK*) för en vecka. Därefter kostar det 50 DKK (60 DKK*) per dygn under den andra veckan och 25 DKK (30 DKK*) per dygn under efterföljande veckor.

  Dessa parkeringar ligger 1200-2200 meter från terminalerna. Det går gratis transferbussar var 15:e minut på dagtid och var 20:e minut på natten. En resa med transferbussen tar c:a 5 minuter från P15 till Terminal 3.

  Då P15 även fungerar som parkering för personalen kan skylten ibland visa att det är fullt, fast du kan se lediga platser. Dessa platser är reserverade för flygplatspersonal som arbetar olika tider på dygnet.


  Körinstruktioner från Sverige via Öresundsbron
  Ta av från E20 vid avfart 15 och fortsätt mot Amager Strandvej. Ta den tredje avfarten i rondellen och följ skyltarna till P15 och P17 på Kystvejen.
  • P15 (latitud 55.630909, longitud 12.668372)
  • P17 (latitud 55.626869, longitud 12.676827)

  *Högsäsongspriser tillämpas under vecka 6-8, 25-32 och 41-43 samt eventuellt under ytterligare perioder som annonseras på flygplatsens hemsida. Påbörjas parkeringen under högsäsong så gäller det högre priset under hela parkeringstiden.


  Standard – P1, P5, P9, P10 och P12
  Passar dig som vill parkera närmare terminalerna, mestadels utomhus, med 5-10 minuters promenadavstånd. Detta alternativ kostar 200 DKK per dygn eller 1000 DKK för en vecka. Efter en vecka kostar det 150 DKK per extra dag och efter den andra veckan 75 DKK per extra dag. Timtaxan ligger på 35 DKK.


  Körinstruktioner från Sverige via Öresundsbron
  Ta av från E20 vid avfart 15 och fortsätt mot Amager Strandvej. Ta den första avfarten i rondellen och fortsätt mot Terminal 3.
  • P12 ligger till vänster strax efter avfarten
   (latitud 55.629265, longitud 12.654393)
  • P10 ligger till vänster strax efter P12 och före Terminal 3
   (latitud 55.629302, longitude 12.652069)
  • P9 ligger till höger strax efter avfarten
   (latitude 55.630436, longitud 12.652281)
  • P5 ligger till höger strax efter Terminal 3
   (latitud 55.630352, longitud 12.647149)


  Direct – P4, P6, P7 och P8
  Inomhusparkering med omedelbar tillgång till terminalerna. Parkeringarna P6 och P8 är direkt sammankopplade med terminalerna och kostar 300 DKK per dygn eller 1800 DKK för en vecka. Efter den första veckan kostar det 250 DKK för varje ytterligare dag och efter två veckor kostar det 125 DKK per dag. Timtaxan är 45 DKK efter de första 15 minuterna som är gratis.


  Körinstruktioner från Sverige via Öresundsbron
  Ta av från E20 vid avfart 15 och fortsätt mot Amager Strandvej. Ta den första avfarten i rondellen och fortsätt mot terminal 3.
  • P8 ligger till vänster strax före Terminal 3
   (latitud 55.629215, longitud 12.651649)
  • P7 ligger till höger strax efter Terminal 3
   (latitud 55.630157, longitud 12.650092)
  • P6 ligger till vänster strax efter Terminal 3
   (latitud 55.629532, longitud 12.648384)
  • P4 ligger till vänster strax efter P6, med infart Ellehammersvej
   (latitud 55.630093, longitud 12.645331)


  Frågor eller problem på plats
  Skulle det uppstå frågor eller problem när du är vid flygplatsen, så finns det ett servicekontor mellan Terminal 2 och Terminal 3 som alltid är öppet. Det går även att kontakta parkeringsvakten genom att trycka på en knapp vid bommen.

  Vänligen observera
  Vi försöker att hålla informationen på denna sida uppdaterad, men avvikelser kan förekomma.

  Copyright © 2015 Kastrup.se. Alla rättigheter reserverade.
   
  Kastrup.se använder cookies som lagras i din dator. Dessa innehåller ingen personinformation, men hjälper oss med statistik och annonsrotering på sidan.
  Om du inte vill tillåta lagring av cookies kan du stänga av det i din webbläsares inställningar.